Logopedische Praktijk Eelde - Paterswolde

Vergoeding

Logopedische behandeling wordt vergoed vanuit het basispakket van de ziektekostenverzekering. Let op: bij mensen ouder dan 18 jaar wordt eerst het bedrag van het eigen risico aangesproken (in 2022 bedraagt het eigen risico 385 euro). Bij kinderen onder de 18 geldt dit niet en wordt logopedie geheel vergoed. Het is belangrijk dat een wijziging van ziektekostenverzekeraar meteen wordt doorgegeven.

 

Betaling

Logopedische behandelingen worden maandelijks in rekening gebracht en worden rechtstreeks gedeclareerd bij de verzekeraar. U ontvangt dus geen nota. Voor niet nagekomen behandeling (zie: afmelden) wordt 30 euro in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en komen dus voor eigen rekening.

Uitzonderingen

Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars in Nederland de behandelingen op de dependances van de praktijk. De praktijk heeft geen contract voor ‘logopedie-op-school’ met de volgende zorgverzekeraars: De Friesland, CZ, Delta Lloyd, OHRA en Zorg en Zekerheid. 
Patiënten/leerlingen die verzekerd zijn bij genoemde zorgverzekeraars kunnen logopedie krijgen van de schoollogopediste van de SBO-school of moeten uitwijken naar een logopediepraktijk bij hen in de buurt.

Mondmotoriek Slikken Taal Adem Spreken Stotteren Stem